top of page

Behandeling

Tropische Bladeren 2

Het gemiddelde behandeltraject bestaat uit 5 sessies van 1 uur tot 5 kwartier. De eerste 3 keer met een week ertussen. Je lichaam heeft tijd nodig om alles los te laten. Na 3 sessies bespreken we samen hoe de vooruitgang gaat en of de 4de en 5de sessie al met een langere tussentijd kunnen.

Hoe iemand reageert, is heel verschillend. Dat er tijdens de sessie losgelaten wordt, merk je bijvoorbeeld doordat je moet gapen of je voelt bepaalde sensaties in je lichaam. Aan het eind van de behandeling ervaar je rust. Sommigen voelen zich meteen ontspannen en lichter. Anderen voelen zich in de dagen erna moe, en zelfs een beetje ziek. Er zijn ook mensen die meer moeite hebben met voelen en minder ervaren tijdens en na de sessie. Dan merken ze het meer in de week na de sessie. Daarom is het ook belangrijk om met elkaar te bespreken tijdens een volgende sessie wat er veranderd is en hoe we verder aan de doelen kunnen werken.

In plaats van een volledige sessie kan je kiezen voor een eerste kennismaking van een ½ uur. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Dit bestaat uit een gesprek en een korte behandeling. Ik vind het belangrijk om je op een ontspannen manier te laten ervaren op wat voor manier we werken in de sessies, zodat je goed weet waar je aan begint en het behandeltraject goed doorloopt.

 

Wat mensen zeggen direct na een behandeling:

'Zo wil ik me elke dag wel voelen.’

Ik voel me kilo’s lichter.’

'Ik voelde de pijn wegzakken.'

'Er kwam van alles in m'n lichaam in beweging.'

‘Hé, ik kan zomaar bukken en mijn veters vastmaken.’

‘Mijn rug voelt goed.’

‘Ik lach alweer, mijn schouder voelt goed.’

Ik voelde het verdriet zo wegstromen.’

'Ben ik nu 70 jaar geworden om dit te kunnen ervaren?'

Tropische Bladeren 2
DSCN0633.JPG
Tropische Bladeren 2

Lichaam en geest

Lichaamsgerichte psychotherapie gaat uit van de verbondenheid tussen lichaam en geest. Bij het zoeken naar de oorzaak kijken we naar lichamelijke, geestelijke en emotionele klachten. Naast de directe klacht kijken we naar jou als geheel en naar de samenhang tussen lichamelijke en emotionele klachten.

 

We werken met bewezen effectieve technieken uit de reguliere en complementaire sector, zoals gesprekstechnieken, lichaamswerkhypno- en regressietherapie, NLP, EMDR, EFT.

Het is niet altijd nodig om het hele verhaal weer te vertellen en de cliënt hoeft het niet bewust  te weten. Je lichaam  weet het en daar communiceren we mee. Bewust kunnen we van alles wegstoppen en onderdrukken. En dat kan een prima ‘overlevingsstrategie’ zijn, helemaal in het begin. Maar op een gegeven moment merk je dat het je dagelijkse leven steeds meer beïnvloedt. Door de oude informatie, de  blokkades, weg te halen, komt er ruimte en vrijheid. Dan kan je lichaam het werk verder zelf weer doen.

bottom of page